Amopage

Forholdet mellom forstørrelse og oppløsning

- Views 0
Advertisement

Forholdet mellom forstørrelse og oppløsning


De fleste er kjent med begrepene forstørrelse og oppløsning. Imidlertid kan disse begrepene brukes til en rekke situasjoner, forlater sine definisjoner noe vag. Når det gjelder digital fotografering, forstå hvordan disse begrepene brukes vil muliggjøre en fotograf til å ta informerte beslutninger om kjøp og bruk av digitale kameraer.

piksler

For å forstå oppløsning og forstørrelse i digitale kameraer, er det først nødvendig å forstå deres fundament. Piksler brukes til å fange detaljer i fotografier. Som digitale kamerasensorer blir utsatt for lys, tusenvis av individuelle piksler registrere mengden og fargen på lyset de er utsatt for. På individnivå, representerer hver piksel en enestående farge og eksponering. Alene, disse pikslene er meningsløst, men tusenvis av dem plassert sammen skaper et bilde. Tenk på piksler som puslebiter; alene, de er uidentifiserbar, men plassert sammen danner et bilde.

Vedtak

Oppløsning er mengden av detaljer i et bilde. Jo høyere oppløsning, jo mer detaljert fanget i bildet. Et bilde av et tre fullt av blader med en lav oppløsning kan se ut som noe mer enn en grønn uskarphet. Det samme bildet med økt oppløsning vil avsløre intrikate grener og blader. Oppløsning måles vanligvis i piksler, ofte i enheter av megapiksler, betegnet som MP. En 5 MP kamera har en høyere oppløsning enn en 3 MP kamera.

forstørrelse

Forstørrelse refererer til prosessen med å utvide noe. Forstørrelse i digitale kameraer er ofte relatert til zoom. Som en person zoomer inn eller forstørrer et bilde, en del av den blir større. I digital fotografering er det to typer av forstørrelse eller zoom: optisk og digital. Digital forstørrelse kunstig forstørrer bildet, går ut over bildekvaliteten, mens optisk forstørrelse bringer kameralinsen nærmere motivet, forstørrelses det uten å ofre bildekvalitet.

betraktninger

Optisk forstørrelse eller zoom, er alltid å foretrekke å forstørrelse. Men hvis forstørrelse må brukes, vil et kamera med en høyere oppløsning gir bedre resultater. En høyere oppløsning vil fange opp mer informasjon, slik at det forstørrede bildet skal være mer nøyaktig og mindre avhengige av kunstig informasjon.

advarsler

Mange kameraer annonsere stor forstørrelse eller zoom evner uten å være klar med hensyn til om det er optisk eller digital zoom. De fleste kameraer har både optisk og digital zoom-funksjoner. Velg et kamera med den beste optiske zoomfunksjon.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/forholdet-mellom-forstorrelse-og-opplosning/ "

相关文章!
 • Forholdet mellom Forstørrelse & Field of View Forholdet mellom Forstørrelse & Field of View
  - 阅 0

  Synsfelt, også noen ganger kalt synsvinkel, er en av de mest grunnleggende begreper i fotografering. Den beskriver alt du kan se i rammen gjennom linsen. Men det kan være vanskelig å forstå fysikken bak det, eller noen av de praktiske anvendelser når

 • Forholdet mellom Eddik & Salt brukes til å drepe Weeds Forholdet mellom Eddik & Salt brukes til å drepe Weeds
  - 阅 0

  Bruke eddik å drepe ugress går tilbake generasjoner når kjemiske ugressmiddel produkter ikke eksisterte eller var ikke allment tilgjengelig. Gartnere og huseiere anvendes denne allsidige husholdningen produkt, som er en 5 prosent oppløsning av eddiks

 • Forholdet mellom gjeld og egenkapital
  - 阅 0

  Når du ser på potensielle investeringer, er muligens det viktigste å se på gjeld. Ikke bare gjeld, men firmaets evne til å bære gjelden. Dette er sentralt i enhver investeringsbeslutning. Forholdet mellom gjeld og egenkapital er de formelle middel fo