Amopage

Fakta om livets veier, språk og fritidssysler i Mexico

- Views 479
Advertisement

Fakta om livets veier, språk og fritidssysler i Mexico


Livet i Mexico er en blanding av gamle innfødte skikker med moderne levesett. Mexico, det nest største landet i Latin-Amerika, har 31 stater med en utviklende økonomi. Mexicos skikker vokste fra utviklede tidlige kulturer av indianere før ankomsten av Spania på 1500-tallet. Utviklingen av disse skikker fortsetter å spille en del av meksikanske liv.

Roots

Den livsstilen i Mexico er en blanding av innfødte skikker og de fra den spanske kolonitiden. For eksempel, mens mange meksikanere har holdt på Native indiske skikker, et flertall av meksikanere er romersk-katolske, og påvirkningen har påvirket kulturen.

Språk

Spansk er det offisielle språket i Mexico, og er den største spansktalende samfunnet i verden. Besøkende, men vil finne signifikante forskjeller fra slik det snakkes i Mexico fra Spania. Noen meksikanere har opprettholdt noen form for innfødte språk fra Aztec og Mayan kulturer mens du snakker spansk også. Det er mer enn 30 forskjellige urfolk språk, inkludert nahuatl, Zapotek, Otomi og Mixtec. Disse språkene fortsatt snakkes av en tredjedel av beboerne. USA og amerikansk engelsk har også gjort en innvirkning på meksikansk spansk. Eksperter anslår at det er mer enn 50 dialekter av spansk snakkes over hele landet.

rekreasjon

Fotball er Mexicos mest populære mosjonsaktiviteter, spilt av tusenvis av ungdom og voksne fritids ligaer. Baseball er også populært. Den 16-teamet meksikanske Baseball League kjøres i løpet av sommeren og tilsvarer Triple-A Minor League baseball, ett skritt under de store ligaene. I det nordlige Mexico, rodeoer og rideturer er populære. Tyrefekting er også fortsatt populær og Mexico City har den største tyrefekterarenaen i verden. Mexico er fortsatt et populært ferie sted for amerikanere og andre. Ferierende kan finne gode plasser for dykking og snorkling, fiske, golf, jakt, padling og bading. Topp ferie flekker er Acapulco, Baja California, Cancun, Monterrey, Puerto Vallarta, Tijuana og Veracruz.

Familie

Ifølge Kwintessential.co.uk, forblir familien sentrum strukturen i det sosiale livet i Mexico. Utvidede familier gir ofte en ekstra følelse av stabilitet. Faren eller mannlig medlem av husstanden er vanligvis sett på som familiens overhode og beslutningstaker. Mange meksikanske familier er tradisjonelle og understreke hierarkiske relasjoner. Endringer har skjedd i løpet av årene, inkludert kvinner som tar på seg jobber uavhengige fra familien og jenter som jobber på gårdene sammen med gutter.

Befolkning

På grunn av landets høye fødselsrate, om lag 30 prosent av Mexicos befolkning er 14 år eller yngre. Gjennom 1900-tallet, flyttet meksikanere til byer og ble mer urbaniserte. I dag, om lag 75 prosent av meksikanere bor i større byer. Mexico by, landets hovedstad, er en av de største byene i verden med anslagsvis 22 millioner mennesker i hovedstadsområdet.

Mat

Mat er fortsatt en viktig del av meksikansk kultur. Corn fortsetter å være et fast innslag i meksikansk mat. Tortilla, kan bønner og paprika som jalapenos også bli funnet med mange meksikanske måltider. Måltider blir sett på som en måte å sosialisere. Tequila er også en populær drikk.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/fakta-om-livets-veier-sprak-og-fritidssysler-i-mexico/ "

相关文章!
 • Fakta om det hebraiske språk
  - 阅 11

  Hebraisk, et semittisk språk, er en av de eldste språkene i verden. Læring hebraisk kan være morsomt, interessant og utfordrende. Hebraisk kalles språket i Bibelen, og er morsmålet til Israel. Grunnleggende Over 7 millioner mennesker over hele verden

 • Fakta om livet Savers Candy Fakta om livet Savers Candy
  - 阅 10

  Livet Savers godteri, med sine karakteristiske lyse farger og minneverdig design, er en amerikansk tradisjon som sporer tilbake til den innovative ideen om en Ohio sjokolade maker. Oppfinnelse Clarence Crane av Cleveland oppfunnet miljø- Sparer i 191

 • Fakta om Gummi livreddere
  - 阅 12

  Livet Savers Gummies er en myk, chewy versjon av den opprinnelige livredder godteri som ble innført av amerikanske sjokolade maker Clarence Crane i 1912. Den candies låne sin form fra de runde livet preservers som ble standard på båter etter at Titan