Amopage

Fakta om Blodplater

- Views 0
Advertisement

Fakta om Blodplater


Blodplater er naturlig produsert av menneskekroppen for å forhindre blodtap. De arbeider med proteinet fibrinogen, vitamin K og mineral kalsium for å danne blodpropper. Clotting starter når blodet kommer i kontakt med luft. Skorper er eksterne blodpropper, mens blåmerker er utformet innvendig. En blodpropp som dannes inne i en sunn fartøyet kan redusere oksygenstrømmen gjennom blodet og fører til et slag.

Kjennetegn

Blodplater, som utgjør omtrent 20 prosent av røde blodceller, blir produsert inne i benmargen når megakaryocytter - store celler i benmargen - fragment. En normal tallet er mellom 150 000 til 350 000 blodplater pr mikroliter blod.

Struktur

Normale blodplater er formet som plater, som er der navnet kommer fra. Teknisk sett ikke-celler - men heller porsjoner av celler som sirkulerer - blodplater er utformet spesielt for å stoppe blødning. Proteiner fra blodplater holde fast på veggene av ødelagte blodkar samt til hverandre som en del av koagulasjonsprosessen. Granuler inne i blodplater utskille proteiner som bidrar til å brytes forseglingen blodkar.

Funksjon

Blodplater bevege seg langs veggene i blodårene, som er foret med endotelet - en overflate som ikke tillater noe å holde fast ved det. Når det er en skade, bryte endotelet, blodplater begynne å holde seg til det skadede området og til hverandre. Blodplater er den første reaksjon til skader, og har evnen til å endre form for å dekke det skadede området.

Effekter av Aspirin

På grunn av sin blodfortynnende egenskaper, kan føre til at blodplatene aspirin for å fungere på riktig måte - ved å ikke tillate dem til å klebe sammen. Som et resultat, er aspirin ofte gitt til pasienter med hjerteinfarkt, fordi det hindrer blodplater fra forming, slik at blod kan strømme mer fritt til hjertet. Ta aspirin, men kan være farlig for mennesker med hemofili og andre lidelser som setter dem med høy risiko for blødning.

For mange Blodplater

I sjeldne tilfeller, mennesker produserer for mange blodplater - noen ganger en million eller mer per mikroliter. Dette øker risikoen for blodpropp, selv om mange personer med lidelsen aldri clotting problemer.

For få Blodplater

Trombocytopeni er betegnelsen på en tilstand i folk som har for få blodplater. Mens noen mennesker naturlig produserer færre blodplater enn normalt, i andre tilfeller blodplater blir ødelagt eller skadet. Dette kan skje når benmargen er skadet. En annen årsak er produksjonen av unormale endotel, som tillater blodplatene til å klebe seg sammen langs foring av ubrutte blodkar. Noen legemidler og medisiner også ødelegge blodplater.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/fakta-om-blodplater/ "

相关文章!
 • Morsomme fakta på havbunnen Morsomme fakta på havbunnen
  - 阅 18

  Verdenshavene dekker mer enn 71 prosent av jordens overflate, men folk har bare utforsket omtrent fem prosent av det. Man har vært på leting etter verkene som lå på havbunnen i århundrer. Det er mange flotte og morsomme fakta om havbunnen kan du ikke

 • Giant Water Lily Flower Fakta Giant Water Lily Flower Fakta
  - 阅 5

  Den gigantiske vann lilje, eller Victoria Amazonica, er kjent for sin flytende, 4- til 6-fots diameter blader, som er omgitt av en 2- til 4-tommers møne. Native til Amazonas-regionen i Sør-Amerika, har det treffende navnet gigantisk vannlilje blitt f

 • Fakta om afrikanske Blood Diamonds
  - 阅 4

  Blod diamanter, også kalt konfliktdiamanter eller krigs diamanter, er diamanter minelagt i konfliktområder for å fremme drivstoff opprør, militser og krigsherrer i Afrika. Temaet har fått betydelig varsel på grunn av filmen "Blood Diamond", med