Amopage

Er det urettferdighet i Amerika?

- Views 0
Advertisement

USA er stolt av å bli kalt landet av den frie og hjemmet til de modige. Og for det meste, amerikanere prøver å leve opp til tittelen. Det er feiltrinn, men de legger frem en innsats. For noen, men de feiltrinn tallmessig suksess, og noen deler av Amerika lider mer enn andre.

Løp

I 2008, USA valgt sin første svarte president. Rasisme, men er ikke "over", til tross for de villeste ønskene til de fleste amerikanere. En del av det kommer fra overveiende hvit-baserte maktstruktur, som gamle lover som eksplisitt berørte afrikansk-amerikanere var vanskeligere å ha endret seg med en slik ubetydelig antall av svarte mennesker i innflytelsesrike posisjoner. Fattigdom er også mye høyere blant svarte, som fører til mer afrikansk-amerikanere dropper ut av skolen, og dermed ikke kommer til college for å finne høyere betalte jobber for å komme ut av fattigdom. Dette kalles institusjonalisert rasisme: samfunnet er satt opp på en slik måte at urettmessig påvirker svarte - for ikke å nevne andre raser - mer enn hvite. I tillegg, ifølge FBI, er mer enn halvparten av hatkriminalitet motivert av rase.

National Origin

På slutten av 1800-tallet, ble innvandrere fra Irland, Polen og andre land ofte diskriminert. Gjennom 1940 og 1950, ble japansk-amerikanere målrettet. Gjennom den kalde krigen, ble russisk-amerikanere ofte mistenkt for tilknytning til sitt hjemland. Mens noen av disse fordommene fortsatt eksisterer, har de stort sett falt til veikanten gjennom årene. Men i dag, målene er ofte latinamerikanere og Middle Easterners. Den tidligere kommet fra den spansktalende Karibia og Mellom-eller Sør-Amerika (eller svært sjelden Spania) og er anklaget for å forsøke å liksom fortynne amerikansk kultur; felles retorikk tyder på at spansk vil til slutt bli den "offisielle språket." Hatkriminalitet mot Hispanic-amerikanere er på vei oppover, ifølge FBI. Middle Easterners (og de som ligner middel østerlendingene, for eksempel Sør-asiater) var spesielt rettet etter hendelsene 11. september Hate forbrytelser mot Midtøsten-amerikanere økte kraftig i denne perioden.

seksualitet

Det er i dag to amerikanske delstater hvor homofile ekteskap er utført: Massachusetts og Connecticut. Frem til slutten av 2008, California var også på den listen, inntil en grunnlovsendring ble introdusert i den tilstanden, som igjen gjør det ulovlig. New York gjenkjenner homofile ekteskap, men ikke utfører dem. Mange stater utelukke homofile og transseksuelle fra hatkriminalitet lover. The Matthew Shepard Act, en endring som foreslås å legge føderal anerkjennelse av homofile i henhold til gjeldende hatkriminalitet lov, nesten vedtok kongressen, men ble slått i huset ved demokrater mot regningen at Matthew Shepard Act ble festet til og republikanere mot selve handlingen. (President Bush truet med å nedlegge veto mot loven om det kom til ham med loven vedlagt).

Kjønn

Kvinner fortsetter å tjene mindre penger enn menn for samme arbeid. I 2005 US Census, hanner laget nesten 50 prosent mer enn kvinner, men det bør bemerkes at dette ikke er justert for stillings forskjeller. Underrepresentasjon i regjeringen er en del av problemet. Kvinner utgjør 50 prosent av befolkningen og 17 prosent av Senatet. Lily Ledbetter loven av 2009 ble kåret mot ved enhver republikansk mannlig senator én, mens det ble stemt frem av alle kvinnelige senator. Arbeidet med å justere loven på en måte som ville gjøre en større innvirkning er ofte nedstemt, men dette er i endring. Den første regningen President Obama undertegnet i loven var Lily Ledbetter Fair Pay Act, endre vedtekter om begrensning lover som hadde utelukket Lily Ledbetter og andre kvinner fra saksøke sine arbeidsgivere for lønnsdiskriminering.

Misbruk av myndighet

Casual oppsigelse av de ovennevnte formene for diskriminering er et problem innenfor de organer som er opprettet for å beskytte ofrene. Dette kom inn i folks bevissthet igjen i 2009 med Oakland innspillingen av Oscar Grant. En politimann hadde Grant ubevæpnet og med ansiktet ned på bakken med hendene bak ryggen, deretter skjøt ham i ryggen. Dette er ikke den første slike misbruk av politiets makt; tidlig på 90-tallet hadde opptøyene følgende juling av Rodney King, på midten av 70-tallet hadde Ohio National Guard skytingen ved Kent State University, med hundrevis av mindre omtalte hendelser som finner sted i løpet av årene.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/er-det-urettferdighet-i-amerika/ "

相关文章!
 • Er det Pink Flamingos i Hawaii? Er det Pink Flamingos i Hawaii?
  - 阅 0

  Selv om Hawaii har gunstige betingelser for flamingoer - tropisk klima og varme vannet - ingen flamingo arter er innfødt til Aloha State. De fleste flamingo på den vestlige halvkule lever i Sør-Amerika og de karibiske øyene. Andre flamingo arter er f

 • Når er det for varmt til å plante Okra i sone 7b? Når er det for varmt til å plante Okra i sone 7b?
  - 阅 0

  Okra (Abelmoschus esculentus) er en varm-sesongen grønnsaker i samme familie som hibiscus. Det er innfødt til Afrika og slaver førte det til Nord-Amerika på 1600-tallet. Gumbo er Swahili navn for okra samt navnet på en rett som inneholder okra. Det e

 • Hva er de typene dovendyr? Hva er de typene dovendyr?
  - 阅 7

  Jungelen i Sentral- og Sør-Amerika støtter seks arter av dovendyr. Fire av disse artene tilhører familien Bradypodidae, eller tre-toed dovendyr; mens resten tilhører familien Megalonychidae, eller to-toed dovendyr. I likhet med sine fettere de maursl