Amopage

Emne Ideer for masterprosjektet

- Views 0
Advertisement

Emne Ideer for masterprosjektet


Generere ideer til et forskningsprosjekt på masternivå kan være en utfordrende oppgave. Temaene varierer mye avhengig av fagområde - for eksempel vil et emne i rådgiving psykologi være svært forskjellig fra en i biologisk engineering. Imidlertid kan disse enkle strategier være nyttig i å begrense ned en liste over emner som er egnet for et forskningsprosjekt.

Generelle retningslinjer

Før du begynner å handle og utforske dine emner av interesse, er det noen retningslinjer du bør huske på. Først, avhengig av ditt område av forskning, kan det være lurt å vurdere aktualitet av emnet. For eksempel, hvis du velger en problemstilling for en mastergrad i historie, tidsrammen av emnet kan ikke saken. Men hvis du velger et tema for et prosjekt i informatikk, vil du ønsker å sikre at emnet er oppdatert med dagens teori og teknologi. For det andre, velger du et tema der balansen mellom forskning er allerede gjennomført, men fortsatt har nye områder å utforske. Hvis du velger et område som allerede er mettet med forskning, kan du finne det vanskelig å generere spørsmål som ikke allerede er besvart. Velg et emne interessant for deg og en du kan være opptatt av.

Gjør Forskning

En utmerket måte å lære om aktuelle tema i feltet ditt er å bli en ivrig forbruker av forskning. Ved hjelp av biblioteket, finner du en liste over tidsskrifter innen ditt felt og gjøre en innsats for å lese artiklene du finner interessant. Du kan også delta på seminarer eller pedagogiske foredrag av forskere i feltet.

Samhandle med jevnaldrende

Dine kolleger, rådgivere og kolleger kan være en annen kilde til informasjon og ideer. Finn ut hvilke temaer de studerer og se om noen er av interesse for deg, eller spør dem om de har andre ideer de er villige til å dele med deg. Arbeid på et forskerteam kan også være en måte å generere forskningsspørsmål.

Generere forskningsspørsmål

Når du har snevret ned listen over emner, kan du ønsker å generere noen konkrete problemstillinger å vurdere hvilke tema du finner mest interessant. Når du genererer spørsmål, er det noen viktige ting du bør vurdere. Først, sørg for at spørsmålet ditt er en som du kan med rimelighet svaret gitt tidslinjen din, og at den dekker ikke for mye informasjon. For det andre, sørg for spørsmålet ditt fremgår klart og konsist. Endelig kan åpne spørsmål tillate deg å utvide din tenkning og undersøke et bredere spekter av ideer når du utforsker emnet.

Typer av forskningsspørsmål

Når du har samlet en liste over emner, kan det være lurt å tenke på hva slags problemstillinger emnet vil tillate deg å spørre. Noen spørsmål kan genereres bare ved dine egne observasjoner. Andre kan utvikle seg fra et bestemt problem du har vært vitne til i feltet. Forskningsspørsmål kan også utdype det som allerede er kjent for å spesifisere vår kunnskap. Endelig kan forskningsspørsmål også bidra til å bygge ut fra en teori få støtte på ditt felt.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/emne-ideer-for-masterprosjektet/ "

相关文章!
 • Hvordan introdusere et emne i klasserommet Hvordan introdusere et emne i klasserommet
  - 阅 0

  Emnet innføring setter tonen for resten av timen. Griper elevenes oppmerksomhet med et kreativt kick-off kan perk opp en kjedelig dag. Fra fantasifulle tilnærminger som forhåndsvise materialet til mer rett frem strategier som springen i studentenes f

 • Definisjonen av emne-Verb-avtalen Definisjonen av emne-Verb-avtalen
  - 阅 0

  Utenom noen få spesifikke unntak, når du skriver med riktig subjekt-verb avtale, noen enkeltemne - en person, sted eller ting som utfører handlingen - må ha et entall verb, mens noen flertall gjenstand må ha et flertall verb . Utfordringen er å ident

 • En ulempe med å bruke en setning Outline stedet for et emne En ulempe med å bruke en setning Outline stedet for et emne
  - 阅 0

  Setning og tema skisserer både tjener viktige formål i skriveprosessen: organisere ideer mens avsløre deres relative betydning. Selv om begge disposisjonsformer hjelpe deg å oppnå tilsvarende ender, de bruker ulike midler. Setningen omrisset krever f