Amopage

Chihuahua kneproblemer

- Views 6
Advertisement

Chihuahua kneproblemer


Chihuahuaer er sprelsk, intelligente små hunder som vanligvis nyte god helse og lange liv. Men som alle raser, har Chihuahua genetiske predisposisjoner for visse sykdommer og tilstander. En av de vanligste problemene som finnes i chihuahuaer er patellar luksasjon (forstuet kneet caps). Selv luxating patellas kan skyldes traumer, de er vanligvis en medfødt (fra fødselen) eller utviklings tilstand. Heldigvis er denne tilstanden aldri livstruende, og det er nesten alltid korrigeres.

Hva er Patella Luxation?

Hos friske canine knær, glir kneskålen mellom sporene på bunnen av femur (lårbeinet). Men hvis Chihuahua har luxating patellas blir øyebrynsbuer som danner sporene komprimert, og dermed skape en groove som er for grunt for riktig glid. Når Chihuahua spaserturer eller løper, kan kneet cap hoppe (luxate) sidelengs ut av det er groove og over benete ryggen, forårsaker ben å låse opp og produsere en rimelig grad av smerte. Vanligvis, når din Chihuahua har avslappet sin etappe, vil hans kneskål tilbake til sin rette plass, og han vil fortsette som om ingenting har skjedd.

symptomer

Det er ikke vanskelig å få øye på en patellaluksasjon i en Chihuahua. Avhengig av alvorligheten av luksasjon, kan han halte. Han kan synes å engasjere seg i intermitterende hoppe når du kjører, eller han kan ikke være i stand til å plassere noen vekt i det hele tatt på den berørte beinet. Han kan bjeffe hvis smertene er stor. Du kan også høre en "sprukket" støy når han beveger seg, når du holder ham opp mot deg selv eller plassere ham i fanget.

Diagnose

Selv om din Chihuahua luxating patellas ikke synes å bry seg, er det en god idé å ha dem evaluert. Din veterinær vil teste omfanget av bevegelse i Chihuahua ben, notere luksasjon av caps kne gjennom hvert punkt av bevegelse. Han vil være i stand til å faktisk komme lokket frem og tilbake i sporet. Han kan også velge å ta røntgenbilder. Den luxation vil bli gradert på en skala fra 1 til 4: Vanligvis vil en klasse 1 luxation ikke krever kirurgi, klasse 2 er vanligvis en "se på det og se" scenario, og grad 3 og 4 vil ha nytte av kirurgisk korreksjon.

Behandling

Hvis Chihuahua har en grad 1 eller 2 luksasjon, så konservativ ledelse vil være den første linjen av behandlingen. Din Chihuahua vil være i stand til å spille og trene normalt, men du bør ikke tillate ham å hoppe opp eller ned fra høye steder og røff lek med andre hunder bør overvåkes nøye. Hvis Chihuahua har en grad 3 eller 4 luksasjon, er det flere kirurgiske prosedyrer tilgjengelig: lateral imbrication (justerer leddkapselen for å forhindre luksasjon); trochlear modifikasjon (utdyper patellar groove); og tibial crest trans (for de mest alvorlige tilfellene hvor leggbena har også rotert innover).

Prognose

Det er ikke uvanlig at chihuahuaer med luxating patellas å leve lange, normale liv uten at du trenger noen behandling. Han vil trolig bare trenger et våkent eier og sunn mat som gir rikelig med felles-støtte næringsstoffer. Hvis Chihuahua har hatt operasjon for å korrigere en grad 2 eller 3 luksasjon, er prognosen generelt veldig bra. Prognosen etter operasjonen for en klasse 4 luksasjon er bevoktet, og det vil avhenge av hvor alvorlig misdannelse og eventuelle ytterligere kne skade er påført.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/chihuahua-kneproblemer/ "

相关文章!
 • Hvordan Sett Buer i en Chihuahua er kort hår Hvordan Sett Buer i en Chihuahua er kort hår
  - 阅 3

  Chihuahuaer gang ble priset av Toltekerne i antikkens Mexico, og rasen fortsetter denne kongelig tradisjon i dag som en populær følges rase. Mange Chihuahua eiere liker å stelle og kle opp hundene sine, og hår buer er et enkelt tilbehør for å gi din

 • Forskjellen mellom en Deer-Head Chihuahua og en Mini-Pinscher Forskjellen mellom en Deer-Head Chihuahua og en Mini-Pinscher
  - 阅 11

  Mens begge raser er populære og kompakt, flere forskjeller skille hjort-head chihuahuaer fra dvergpinscher. I tillegg til å ha forskjellige forfedre, er det funnet forskjeller i de forskjellige lag av de to arter, så vel som i farge og temperament. I

 • Slik spiller med en Chihuahua
  - 阅 4

  Chihuahuaer lage den perfekte pint-sized kjæledyr; men de er en av de minste hunderaser, som betyr at de trenger noen spesielle hensyn, spesielt under spilletid. Chihuahuaer vil spille hardt som en hund, men noen tips vil bidra til å holde din lille