Amopage

Bruken for galvanisering

- Views 0
Advertisement

Bruken for galvanisering


Elektroplettering brukes til å belegge en overflate med et tynt lag av metall ved elektrokjemiske prosesser. Som studenter, kan vi huske slike demonstrasjoner fra vitenskap klasse, der galvanisering ble brukt til å illustrere de kjemiske prinsipper ligger til grunn for prosessen, men teknikken har mange praktiske anvendelser.

Hvordan virker det?

Gjenstanden som skal belegges er plassert i en oppløsning inneholdende ioner av metallet med hvilket det er som skal pletteres. Når en negativ ladning blir påført gjenstanden, blir de positivt ladede metallioner som tiltrukket av den. Når disse ioner berører negativt ladet gjenstand, blir ionene reduseres kjemisk. Dette betyr at de tar elektroner fra overflaten av gjenstanden, å bli elektrisk nøytral seg selv. Ikke lenger er belastet, blir de uløselige, utfelles som fast metall, i et meget tynt lag på den gjenstand som blir belagt.

estetikk

Noen metaller er ansett langt mer attraktive og verdifulle enn andre, gull og sølv er de eldste og mest åpenbare eksempler. Men gull og sølv er sjeldne og dyre. Ved elektroplettering, et meget tynt sjikt av gull eller sølv maling kan legge et mindre verdifullt metall, slik at et sluttprodukt med all den glans og skjønnhet av de sjeldne metaller, ved en brøkdel av kostnaden. Dette var den første kommersielle anvendelsen av galvanisering, og har vært i bruk siden tidlig på 1800-tallet. Tynne lag av krom blir ofte brukt på apparater og biler for å produsere en hyggelig, skinnende utseende.

Beskyttelse

Elektroplettering kan også beskytte overflater ved å dekke dem med et tynt lag av metall som vil være mer motstandsdyktig mot korrosjon enn det materiale som de er primært sammensatt. Sink og kadmium beskytte den underliggende flate ved å være mer reaktiv, korroderer før grunnmetallet under. Kobber, nikkel og krom arbeid ved å danne et beskyttende, un-reaktivt belegg.

ledningsevne

Gull og sølv er gode elektriske ledere, men de er, som nevnt, uoverkommelig dyrt. Gjennom .elektrobelegningsteknikker, kan meget små mengder av disse edle, godt ledende metaller inkorporeres i elektroniske komponenter og integrerte kretser. Mobiltelefoner, datamaskiner og andre elektroniske enheter bruker alle galvanisering teknikker i sine kretser.

andre bruksområder

Mens skjønnhet, beskyttelse mot korrosjon, og elektrisk ledningsevne er egenskapene oftest bibringes gjennom galvanisering, som beskrevet ovenfor, kan elektroplettering også benyttes for å minske friksjonen, beskytte mot slitasje, beskytte mot stråling, eller på annen måte gi ønskede egenskaper til en overflate som mangler disse egenskapene. Elektroplettering er også brukt for ikke å gi egenskapene for galvanisering substans, men ganske enkelt for å kontrollere størrelsen av maskindeler. Elektroplettering gjør det mulig for underdimensjonerte deler som skal fortykkes nøyaktig til den ønskede størrelse.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/bruken-for-galvanisering/ "

相关文章!
 • Bruken av Rabbit Fur Bruken av Rabbit Fur
  - 阅 0

  Kaniner er jaktet i vill og oppdretts for deres kjøtt og pels. Pelsen av kanin er kjent for sin varme og er best kjent for bruk i fôr strøk. Kaninpels er også brukt i dressing til linje hatter, hansker og sko. Det er også brukt for stuffing, sengetøy

 • Hvordan stoppe bruken av prevensjon for å bli gravid Hvordan stoppe bruken av prevensjon for å bli gravid
  - 阅 0

  Stoppe bruken av prevensjon for å bli gravid bør ikke gjøres før kvinnen er helt klar for å bli gravid, så hun kan bli gravid så snart en måned eller så sent som 12 måneder for å prøve. Vurdere den variable timing for å bli gravid etter prevensjon br

 • Bruken av en Dropper
  - 阅 0

  Drypp er instrumenter som benyttes for måling og overføring av væsker i små mengder. De består av en lang plast eller glass rør med en åpning ved enden og en gummi pære på toppen. Ved å trykke på denne gummi pære, presse deg ut væske du trenger. På d