Amopage

Best Vines for en murvegg

- Views 0
Advertisement

Best Vines for en murvegg


Det er noe varm og sjarmerende om synet av en murstein vegg dekket av springende vinstokker. Vines kan legge til skjønnhet og interesse for en murvegg mens skjule feil, men de kan også skade klossene hvis du velger feil type. På den annen side, noen vinstokker er ikke egnet for murstein i det hele tatt. Hvis du ønsker å la en vinranke klatre opp murvegg, velg med omhu.

Twining, Tendrils eller Roots

Vines er løst delt inn i tre kategorier basert på hvordan de klatrer. Twining vinstokker klatre ved å pakke deres stammer rundt bærekonstruksjoner. Tentakler er små, slanke avleggere som også festes rundt støttestrukturer. For en murvegg, er det den tredje typen vine - de som klatrer - som fungerer best uten støttestruktur. Noen klatring vinstokker har små "sugekopper" som vil fast stikke seg til alle overflater. Andre har antenne røtter og krype og klamre seg til grove, sprukne overflater som murstein.

Velge Klatring Vines

Boston eføy (Parthenocissus tricuspidata) er den klassiske limet klatrer. Denne prangende vintre klamrer seg til murvegger med sucker disker i endene av tentakler. Hardy i US Department of Agriculture plante hardførhet sonene 4 til 8, vokser det til høyder på 50 fot eller mer, og har dramatisk fall farge. Hvis du foretrekker en eviggrønn vintre, er engelsk eføy (Hedera helix) en annen tradisjonell valg. Engelsk eføy vokser i USDA sone 4 til 9, klatrer med antenne røtter og tåler til og med tung skygge. Selv om ingen av disse plantene trenger noen form for støtte struktur annet enn murstein, de er både raskt voksende vinstokker og må beskjæres ofte. De er også invasive planter i enkelte områder. Begge disse vinrankene kan også skade murvegger over tid. Av disse grunner, kan du foretrekker et vintre som trenger en støttestruktur.

Velge Twining Vines

Snodde lianer trenger en støttekonstruksjon festet i bakken ved siden av murveggen eller festet til veggen. Dette kan være en av tre eller ledning espalier. Og selv gir en støttestruktur kan legge til en liten bit av arbeid, er resultatet vel verdt innsatsen: Mange Twining vinstokker har vakre blomster, og de fleste er ikke invasiv. Tenk solbadede amerikanske blåregn (Wisteria frutescens), som vokser i USDA sone 5 til 9. Dette vintreet har duftende blomster som blomstrer om våren eller sommeren. Eller prøve et klatre clematis rekke (Clematis spp.), Som har blomster i rosa, lilla og hvite og vokse i USDA sone 4 til 9, avhengig av arten og sorten. Klematis, som trives i full sol eller delvis skygge, er et godt valg for kortere murvegger, som de vokser til ca 12 fot høy.

Tatt i betraktning de egenskaper

Motstå fristelsen til å velge en raskt voksende vintreet å raskt dekke murvegg, med mindre du ønsker å beskjære det hvert år. Også vurdere om du vil ha en løvskog vintreet eller en eviggrønn vintre. Den tidligere kan slå vakre farger i høst, men når bladene faller, vil veggen være nakne. Til slutt, plante vintreet så det vil vokse opp i midten og ikke rundt kantene på veggen. Kantene er lettere skadet, spesielt hvis veggen var innrammet med tre, som kan råtne i den rike, fuktig atmosfære under vintreet.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/best-vines-for-en-murvegg/ "

相关文章!
 • Kjennetegn på Vines Kjennetegn på Vines
  - 阅 0

  Kjennetegn på vinstokker varierer fra art. Noen vinstokker utvikle woody eller semi-woody stengler, mens andre utvikler urteaktige stengler. Klatring vinstokker vokse vertikalt, mens etterfølgende vinrankene vokser horisontalt. Alle vinrankene vokser

 • Hvordan å støtte Vines Hvordan å støtte Vines
  - 阅 0

  Kraftige, allsidige vinstokker spille mange roller i hagen. De skaper en fargerik bakgrunn for senger, og kan også skjule eyesores rundt huset og hagen. Noen selv gjøre en tett, stue personvern skjermen. Vines faller inn i noen av flere kategorier ba

 • Fjerne Vine Residue From Home Utvendig Fjerne Vine Residue From Home Utvendig
  - 阅 0

  Vines klatre opp ditt hjem eksteriør kan se attraktive i noen aspekter. Men disse aggressive dyrkere kan forårsake alvorlig skade på vegger, forlater du ingen annen mulighet enn å fjerne plantene. Etter fjerning av vinstokker, men du kan sitte igjen